SPR 30th Anniversary Conference - London, September 2017 (Cass Business School – Thursday 7th Sept)

 

TIME

SESSION

TOPICS

SPEAKERS

8.30 - 9.00


Registration and welcome coffee


9.00 - 9.15

Plenary 15 mins

Welcome and introductions

Vanessa Muscarà - SPR Chair
Andrew Smith - Conference Chair

9.15 – 9.45

Plenary 30 mins

Opening Keynote
30 years of property research. What is still the same? What has changed?

Paul McNamara - Fellow
Brian McGregor - Fellow, Aberdeen University
Peter Damesick - Fellow

9.45 – 10.15

Plenary 30 mins

The next thirty years: what we know, what we think we know and what we don't know + Q&A

Richard Barras - PMA and Bartlett School, UCL

10.15 – 10.45

Break 30 mins

Coffee Break


10.45 - 11.45

Plenary 60 mins
Including Q&A

Papers Presentation 1: Data – the next disruption
Papers Presentation 2: Research redefined

Bob Thompson - Remit Consulting
Matthew Richardson - Fidelity

11.45 – 12.45

Plenary 60 mins
Including Q&A

Panel: Will property researchers be required 30 years from now?

  • Lessons learnt/future game changers/threats to the profession
  • Future skills required/routes into the profession
  • Where can your academic/professional background direct your career?

Christopher MacKenzie - Cobalt, Moderator
Joanna Turner - Canada Life
Elaine Rossall - Cushman & Wakefield
Simon Martin - Tristan Capital
Richard Gwilliam -M&G Real Estate

12.45– 14.00

Break 75 mins

Lunch


14.00 – 14.10

Plenary 10 mins

30 years from now - Demography, Policy, Climate Change and the Internet: how will these drivers impact our industry?

Gerry Blundell – SPR Fellow

14.10 – 14.15

Plenary 5 mins

Kick-off breakout session

Mark Bruno – Datscha

14.15 – 15.15

Concurrent 60 mins

Breakout session (delegates split into themed groups)

What are the implications for research and researchers?

Group leaders:
Demography – Yolande Barnes - Savills
Policy – Mark Callender - Schroders
Climate – Miles Keeping - Hillbreak
Internet – Kevin Mofid - Savills

15.15 – 15.45

Break 30 mins

Coffee Break


15.45 - 16.20

Plenary 35 mins

Conclusions from breakout sessions

Mark Bruno - Datscha

16.20 - 16.50

Plenary 30 mins

Closing Keynote – Future paradigms for research + Q&A

Stian Westlake - Policy Adviser, Minister of State for Higher Education, Science, Research and Innovation

16.50 – 17.00

Plenary 10 mins

Conference closing

Andrew Smith – Conference Chair

17.00 – 18.30


Networking Drinks Reception